VR briller til uddannelse og træning

Folk der bare fulgt lidt med i medierne, har nok lagt mærke til at ord som virtual reality og VR briller har været nævnt mange gange og i flere sammenhænge. Men hvad er VR og hvad kan VR headsets bruges til udover action-spil, og oplevelser?

VR headsets til uddannelsesbrug

Flere virksomheder er nu begyndt at tage virtual reality seriøst som en mulighed for E-learning og uddannelse af medarbejdere. Et eksempel er offshore området. Skal man f.eks. som et led i ens uddannelse ud på en boreplatform, vil det være langt billigere for virksomheden at have mulighed for at uddanne medarbejderne internt. Man kunne eksempelvis tage et par VR briller på og træde ind på en virtuel boreplatform i stedet. Er den virtuelle boreplatform så virkelighedstro at det sagtens kan være et supplement, så vil der i sådan et tilfælde være mange penge at spare.

VR til public speaking

Et andet eksempel på en virkelighedstro VR oplevelse en simulator der hedder Public Speaking Simulator VR. Denne hjælper folk med at overkomme deres frygt for at holde en tale og tale i offentlige rum. Oplevelsen går ud på, at du træder ind i et lokale og skal holde en tale for en forsamling. Her kan man så selv vælge hvor mange lyttende folk, der skal sidde på pladserne. Jeg selv inklusiv og mange andre frygter at skulle stille sig op foran andre mennesker og sige noget. Dette kan denne app hjælpe dig med.

VR til mobning

Der er endvidere også udviklet et program til hjælp for skolebørn der har oplevet mobning. Dette program fungerer ved at et skolebarn der mobber et andet barn tager headsettet på, og via headsettet kan barnet selv opleve at blive mobbet. Denne oplevelse kan være utrolig intensiv for et barn at opleve, fordi det er så virkelighedstro en oplevelse.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *